Gemeentelijke kapvergunningen

1024px-'s-Hertogenbosch_Rijksmonument_21719_Stadhuis,_Markt_1

Omdat er vaak onduidelijkheid is of er nu wel of geen kapvergunning nodig is hebben wij voor de omliggende gemeente van ons bedrijf een duidelijk overzicht gemaakt.  Dit om onze klanten beter inzicht te geven. Ze kunnen uiteraard altijd advies aan onze boomspecialisten vragen door contact met ons op te nemen.

Lijst met monumentale bomen

Lijst monumentale bomen regio den bosch van de boomstichtingLos van de gemeentelijke eisen voor het kappen van bomen zijn er ook bomen die een monumentale status hebben. Voor deze bomen gelden andere regels en mogen in bijna alle gevallen niet worden gerooid of gekapt. Als u twijfelt of een boom monumentaal is kunt u dit via deze link van de boom stichting checken.  

 

Kapvergunning voor de gemeente Den Bosch en Rosmalen:

Het is niet nodig een kapvergunning aan te vragen, tenzij de boom op de lijst van bijzondere bomen staat. Als de boom dikker is dan 100 cm in omtrek (gemeten op 1,30 hoogte meter hoogte) mag de boom ook niet zonder vergunning worden gekapt. Binnenkort komt daar mogelijk verandering in, zie bijgaand artikel uit Brabants dagblad van oktober 2015. Dit is tot op heden is dit nog niet bevestigd.

Als er wel een vergunning vereist is ga dan naar het omgevings loket.

 

kapvergunning informatieKapvergunning voor de gemeente Oss:

In de gemeente Oss is een vrijstelling voor vergunningen als de boom particulier eigendom is, en op eigen terrein staat. Vereiste is wel dat de boom niet op de lijst van bijzondere bomen van de gemeente staat. In alle andere gevallen is wel er een omgevings vergunning nodig.

Wilt u weten of uw boom een bijzondere boom is kijk dan op de lijst bijzondere bomen van de gemeente Oss

 

Kapvergunning voor de gemeente Heusden:

In de gemeente Heusden is geen vergunning nodig als je perceel kleiner is dan 400m2 en de omtrek van de boom kleiner is dan 120 cm. De gemeente Heusden heeft ook een stroomdiagram gemaakt die het snel duidelijk maakt of er een kapvergunning nodig is, deze vind u hieronder. Indien u een vergunning nodig heeft kunt u deze aanvragen bij het omgevings loket.

gemeente heusden kapvergunning aanvragen stroomdiagram

 

Kapvergunning voor de Vught

Voor particulier terrein geldt dat als de boom als waardevol is opgenomen op deze kaart er een vergunning aangevraagd moet worden. Daarnaast kunt u in dit document zoeken naar de betreffende straat om verder uitsluitsel te krijgen of het niet om een monumentale boom gaat.

Voor alle overige bomen gelden nog de regels opgenomen in de plaatselijke verordening Vught; Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden. de belangrijkste regel is dat voor alle bomen met een diameter van meer dan 30 cm op 1.30m boven maaiveld een kapvergunning moet worden aangevraagd. De uitzonderingen op deze regel zoals bijvoorbeeld coniferen, meidoorns en sier-fruitbomen kunt  u in detail vinden in Artikel 4:11 Omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstanden van de  plaatselijke verordening Vught.

 

Kapvergunning voor de Sint-Michielsgestel

Er is voor de gemeente Sint-Michelsgestel geen vergunning vereist tenzij de boom  op de monumentale bomenlijst staat.

Als er wel een vergunning vereist is ga dan naar het omgevings loket.

 

Deze informatie is een indicatie en wij adviseren u altijd contact met ons op te nemen voordat u begint. Wij kunnen u verder informeren over de benodigde kapvergunningen en de laatste stand van zaken binnen uw gemeente.

Delsasso Boomverzorging
Bodem van Elde 2A
5292 NB Gemonde
info@uwboomverzorger.nl
Kamer van Koophandel: 17188485
Telefoon: 073-5034948

Meest recente berichten