Wat te doen bij stormschade

stormschade-door-bomen-boomverzorging

Na de storm van afgelopen week in Noord Holland is het stormseizoen weer begonnen in Nederland. De komende tijd zal het waarschijnlijk flink kunnen gaan waaien en komt de vraag weer naar voren wat te doen bij schade aangericht door bomen. Daarnaast is het natuurlijk interessant wat de verzekeringen wel en niet dekken.

In het kort is voor verzekeringen de regel om uit te betalen dat storm pas storm bij windkracht 7 of 14 meter per seconde. Daarnaast moet u opletten dat u zorgplicht heeft over uw bomen en in het geval van schade moet u kunnen aantonen dat u uw boom regelmatig heeft laten controleren en onderhouden. Om aan uw zorgplicht te voldoen moet u om de 3 tot 5 jaar de boom laten inspecteren.

afgebroken-boomtak-door-stormschade-rosmalen
Afgebroken boomtak door storm

Ontstaat de schade door de boom van de buurman dan wordt het opruimen vergoed door de verzekering van de buren maar schade als die er is aan uw huis dan moet u uw eigen verzekering aanspreken. Een tip is om altijd foto’s van de schade te maken voordat er opgeruimd gaat worden.

Bij de meeste verzekeringen wordt schade vergoed door uw opstal- en inboedelverzekering, in dit artikel staat nog meer informatie. Een tip van deze verzekeringsagent: Ben je te laag verzekerd? Dan wordt er wordt er naar verhouding ook minder uitgekeerd.

Als u vragen heeft omtrent schade, of u wilt de omgevallen boom laten verwijderen, kunt u ten alle tijde met ons contact opnemen.

Delsasso Boomverzorging
Bodem van Elde 2A
5292 NB Gemonde
info@uwboomverzorger.nl
Kamer van Koophandel: 17188485
Telefoon: 073-5034948

Meest recente berichten