Toezicht en inspectie

den-bosch-boomverzorging-inspectie-2Bomen halen uit de grond hun voeding en water via de haarwortels aan het uiteinde van het wortelstelsel. Het hele wortelstelsel van de boom is net zo breed of nog breder dan de kroon van de boom. Zaag je de uiteinde van de wortels af dan kan daar geen voeding door de boom worden opgenomen. De dikkere en stevige wortels zijn voor de stabiliteit van de boom en ook deze kunt u niet zomaar doorzagen zonder schade aan de boom te veroorzaken.

Nu staan er veel bomen langs straten en lanen. Als het wegdek moet worden opengebroken, bijv. voor nieuwe bestrating of ‘t leggen van kabels en buizen heeft dat grote invloed op de vitaliteit van de boom. Het zomaar doorzagen van wortels, zonder kennis van bomen, kan veel invloed hebben op de stabiliteit en gezondheid van de boom. De bast van de boom kan beschadigd raken waardoor schimmels en zwammen kunnen optreden.

Diverse gemeenten, waaronder Eindhoven en Den bosch, maken gebruik van Delsasso2016 jan - penetrometer (11) Boomverzorging. Hier adviseert Delsasso Boomverzorging en houdt toezicht bij de aannemers die bijvoorbeeld straat werkzaamheden uitvoeren. Hier wordt dan ter plaatse aanwijzingen gegeven over welke wortels verwijderd kunnen worden en welke niet. Een ander voorbeeld is toezicht en advies bij evenementen in parken waar grondverdichting een probleem kan zijn voor de bomen in de omgeving. Hiervoor is speciale apparatuur aanwezig bij Delsasso boomverzorging, zoals een Penetrometer, waar meer informatie hier op onze website is te vinden.

Wilt u meer weten hoe te handelen bij werkzaamheden in de grond rond bomen neem dan contact op met Delsasso Boomverzorging, wij adviseren u hier graag verder over.

den-bosch-boomverzorging-inspectie
Deze stoeprand is blijven zitten omdat door verwijdering de boom mogelijk zou sterven.

 

Delsasso Boomverzorging
Bodem van Elde 2A
5292 NB Gemonde
info@uwboomverzorger.nl
Kamer van Koophandel: 17188485
Telefoon: 073-5034948

Meest recente berichten