Snoeien en rooien

Elke boom is anders en vraagt een eigen manier van onderhoud. Delsasso Boomverzorging en Bosbeheer adviseert over het onderhoud van uw bomen en verzorgt voor u het snoeien, rooien en ruimen van bomen en takken.

Regelmatig snoeien houdt uw bomen mooi en sterk
Regelmatig snoeien voorkomt een hoop ellende. Bij periodiek snoeien verwijderen we dode takken en zorgen we dat de boom niet verkeerd groeit. Dat is veilig voor voorbijgangers en de boom blijft mooi en sterk. Ook kan professioneel snoeien een vergroeide, zieke of beschadigde boom weer nieuw leven geven.

Wanneer snoeien?
Veel mensen denken dat je bomen in de winter moet laten snoeien, maar dat is zeker niet altijd zo. Voor sommige bomen geldt juist dat het beter is  ze in de zomer te onderhouden. Ze kunnen zich dan beter herstellen en afweer tegen ziekten opbouwen. Er zijn zelfs bomen – denk aan esdoorns, notenbomen, haagbeuken en berken – die je absoluut niet in de winter mag snoeien. Wij adviseren u graag over de beste tijd en wijze van snoeien.

Klimmend of met een hoogwerker
Over het algemeen kiezen we ervoor bomen klimmend te snoeien. De boomverzorger is hierbij beveiligd met een klimgordel en gezekerd met meerdere lijnen. Voordeel is dat wij zo overal in de kroon van de boom komen, alle takken gemakkelijk kunnen bereiken en goed zicht hebben op de staat en gezondheid van de boom. Bij grotere aantallen bomen die goed bereikbaar zijn vanaf de weg zetten we ook wel een hoogwerker in bij het snoeiwerk.

Rooien
Bomen die ernstig ziek zijn, overlast veroorzaken voor de omgeving of in de weg staan, worden gerooid. Ook voor het uitdunnen van bossen en volledige kaalkap kunt u Delsasso Boomverzorging en Bosbeheer inschakelen.

Klimmend of met een telescoopkraan
Vaak kan een boom niet direct omgezaagd worden en rooien onze boomverzorgers de boom klimmend. De boom wordt hierbij tak voor tak gestript waarbij we de takken met een touwconstructie veilig naar de grond laten zakken. Als er geen ruimte is om een boom klimmend te rooien of er is geen doorgang voor de afvoer van takken dan kan een telescoopkraan oplossing bieden. De boom wordt in zijn geheel over obstakels heen gehesen waarna we de boom verwerken tot handzame proporties.

 

Delsasso Boomverzorging
Bodem van Elde 2A
5292 NB Gemonde
info@uwboomverzorger.nl
Kamer van Koophandel: 17188485
Telefoon: 073-5034948

Meest recente berichten