Wat gebeurd er met het hout dat vrijkomt als een boom gesnoeid of geveld wordt?

snippers haardhout te koop
Hout snippers in silo.

Snipperen

Groenafval en takken tot een doorsnee van 20 cm worden op locatie versnipperd en op de werf opgeslagen. Daarna worden deze houtchips afgevoerd naar een verwerkings-inrichting. Hier wordt onder meer biomassa geproduceerd voor energiecentrales in binnen- en buitenland. Drie tot vier kilo hout vervangt ongeveer één kuub gas. Het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee de CO2-uitstoot, nemen daardoor sterk af.

 

haardhout te koop
Haardhout in voorraad.

Haardhout

Stammen worden op de werf van Delsasso Boomverzorging kort gezaagd en gekloofd tot openhaardhout. Het hout is overwegend afkomstig van eiken, berken- en beukenbomen. Dit gekloofde haardhout wordt aan particulieren verkocht voor slechts € 47,50 per m3. Het wordt gratis bezorgd in de omliggende gemeentes. Indien u interesse heeft neem gerust contact met ons op.


 

Tuindecoratie

Stammen die niet geschikt zijn als haardhout, zoals den en andere naaldbomen, gaan naar hoveniers. Zij gebruiken dit hout om natuurlijke verhogingen te maken in tuinen.

Delsasso Boomverzorging
Bodem van Elde 2A
5292 NB Gemonde
info@uwboomverzorger.nl
Kamer van Koophandel: 17188485
Telefoon: 073-5034948

Meest recente berichten